NAV online ügyfélkapu nélkül

  1. Töltsd le a nyilatkozatot ide kattintva:

2. Nyomtasd ki

3. Töltsd ki a szükséges adatokat, majd helyezd egy borítékba

4. A borítékot írd alá keresztben és írd rá az adójeled

5. Május 20-ig postázd el a NAV-nak

7+1 érv, hogy miért támogasd az alapíványunkat

1

Ingyenes részvétel biztosítása

Minden tábori, iskolai és online Önbizalombomba programunk ingyenes. Az érintettek így anyagi és szociális helyzettől függetlenül vehetnek részt a foglalkozásainkon.

2

Átláthatóság és függetlenség

Támogatásodat körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.

3

A bizalmad érték. Megbecsüljük.

Garantáltan jó helyre kerül a támogatásod. Alapítványi munkásságunk ugyan még csak most indult, de minden évben részletes beszámolót készítünk a munkásságunkról, így nyomon tudod követni azt.

4

Célok

Az Önbizalombomba módszerrel olyan célokat adunk a gyerekeknek, ami kialakítja a kiválóvá válás képességét, ezzel motiválva őket, hogy kialakítsák azt a minőségű életet, amire hivatottak.

5

Elengedhetetlen tudás

Foglalkozásainkkal olyan eszközöket és módszereket adunk a gyerekek kezébe, amit majd egész életükben hasznosítani tudnak majd, biztosítva ezzel a sikeres jövőjüket. Célunk, hogy hozzásegítsük őket, hogy az életük lényeges területein kibontakozhassanak, egyensúlyban legyenek. Ehhez pedig az erős önbizalom elengedhetetlen.

6

Társadalmi befektetés

Véleményünk szerint nekünk szülőknek, pedagógusoknak most egy transzgenerációs döntés van a kezében, hogy milyen jövőt biztosítunk a gyerekek számára. Minden gyermek megérdemli, hogy egy boldog, kiteljesedett, sikerekben megélt gyermekkort éljen meg. Mi ebben tudunk nekik segíteni.

7

Szemléletváltás

Célunk, hogy egy olyan szemléletet adjunk át a gyerekeknek, ami a kudarcokra való fókuszálás helyett a lehetőségekre való koncentrálás képességét alakítja ki. Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció rendelkezzen kreatív problémamegoldó képességgel, hogy a megoldásokat lássák egy-egy nehezebb helyzetben, ne a kifogásokat.

+1

Támogató közösség

A csoportjainkban lehetőségük van a gyerekeknek átélni a valahova tartozás élményét, egy olyan közösségben, ahol támogatják, segítik egymást. Fontosnak tartjuk az együttműködés képességének a kifejlesztését, ugyanis óriási jelentősége van a társadalmi együttélés, az emberi értékek, személyiségvonások és kapcsolatok, valamint az iskolai eredmények szempontjából.

Az Önbizalombomba foglalkozások megőrzik a tanulók egyéniségét, fejlesztik a szunnyadó, örökölt képességeiket és tehetségüket. Itt nem a hagyományos értelemben vett, hanem olyanról, amely lehetőséget nyújt aktivitásuk, kreativitásuk, önállóságuk kibontakoztatására, és emberséges együttélésre nevel. Ebben a folyamatban a tanulók együttműködési mintákat látnak, tapasztalnak, átélnek és gyakorolnak: ez szociális tanulás, amely kialakítja a szociális viselkedést.

Miért fontos, hogy rendelkezzek az 1%-ról?

Mert szükségünk van rád, hogy bármi történjék a világban, mi önbizalmat, eszközöket és módszereket adhassunk a gyerekeknek és családjaiknak.

Mert egy forintodba sem kerül.

Mert te döntesz arról, hogy az állam mire fordítsa az adód egy részét.

Mert két perc alatt életeket változtatsz.

Gyakran felmerülő kérdések

  1. Ha a NAV készíti az adóbevallásom?

Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki az 21EGYSZA nyomtatványt és 2022. május 20-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőséged van az 1%-ról rendelkezni.

  1. Ha a munkáltatóm gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat?

A 21EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

  1. Ha egyéni vállalkozó vagyok?

Az adóbevallásod 21SZJAEGYSZA lapján február 25-ig. Ha a február 25-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 21EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

  1. Ha saját magam készítem az adóbevallásom?

Elektronikusan rendelkezhetsz a 21SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 21EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a területileg illetékes NAV-nak 2022. május 20-ig.

2022-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezetet jelölsz meg vagy ha több nyilatkozatot töltesz ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

El sem hinnéd, hogy milyen gyorsan megy. Ha van ügyfélkapud, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldöd be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése. 

Persze, hiszen sok kicsi sokra megy, hálásak vagyunk minden felajánlásért.

Mindenképp olyan szervezetet válassz, ami átláthatóan működik. Keress rá a szervezet nevére az interneten, nézd meg a honlapját, alapelveiket! Figyelj, nehogy összekeverd két hasonló szervezet nevét!

Igen! Adója 1%-áról az is rendelkezhet, aki érintett a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadó visszatérítésében. A felajánlás menete is változatlan. További segítségért kattints a „Hogyan rendelkezhetek az 1%-omról…” kérdésre!

Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

  1. Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 21EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

Megteheted. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltsd ki.

A civil szervezet csak abban az esetben kapja meg az elérhetőséged, ha ezt a rendelkező nyilatkozaton bejelölted. Ellenkező esetben a NAV semmilyen személyes adatot nem szolgáltathat a kedvezményezett szervezetnek. Ha megadtad az adataid a nyilatkozaton, a civil szervezet be tud számolni arról, mire költötte az 1%-ból befolyt összegeket.

Kérdésed van?

Ha még mindig nem találtál választ a kérdésedre, írj nekünk, és mi készségesen válaszolunk.