Szeretettel köszöntelek az Önbizalombomba napküzis táborunk oldalán

fr

A Magyar Fény Szív Alapítvány azért jött létre, hogy támogassa a gyerekek egészséges testi, lelki, szellemi fejlődését művészeti tevékenységeken keresztül.

Meggyőződésünk, hogy a sikeres felnőttkor feltétele a sikerekben megélt, önbizalommal teli boldog gyermekkor, melynek nem lehet akadálya a családok hátrányos helyzete. A programjaink során fontos a számunkra, hogy a gyermekeknek olyan hasznos tudást és élményeket biztosítsunk, amiket majd egész életükben hasznosítani tudnak majd, megalapozva ezzel a jövőjüket. Ezeken a programokon a gyerekek kibontakoztathatják a tehetségüket, megerősíthetik az önmagukba vetett hitüket, kibontakoztathatják a képességeiket, erősségeiket.

A felmérések szerint 10-ból 8 gyermek önbizalomhiánnyal küzd.

Ez az arány azért aggasztó, mert ha nem küzdi le azokat az akadályokat, amiket meg kell oldjon az életben, akkor sokszor kerül majd olyan helyzetekbe, amikben kudarcélménye lesz. Ezek a nehéz, kihívásokkal teli helyzetek még bátortalanabbá, visszahúzódóbbá teszik majd és ez az attitűd az egész életére kihathat.

Hogyan?

Az alacsony önbizalom kihat arra, hogy milyen egyetemre kerül be, milyen munkahelye lesz, mennyi pénzt fog keresni, milyen párkapcsolatban fog élni, milyen barátai lesznek, milyen környezetben fog élni.

Tehát kihat arra, hogy ennyire fogja tudni azt a minőségű életet élni, amire vágyik és milyen értékeket tud majd hozzáadni a világhoz.

Kétféle élet közül választhatnak a gyerekek:

Önbizalommal teli élet

 • Ő fogja irányítani az életét.
 • Meg meri valósítani az álmait, azt, amiben tehetséges, az életfeladatát.
 • Kiváló a teljesítőképessége.
 • Optimista, könnyed, energikus, megfontolt, kitartó, céltudatos.
 • Folyamatos sikereket él meg.
 • Becsüli és szereti önmagát.
 • Sikeres lesz a munkájában, anyagi függetlenségben és bőségben él.
 • Cselekszik, ki mer lépni a komfortzónájából, van egy erős önmagába vetett hite.
 • Erős, támogató baráti kapcsolatai vannak, barátai ugyanúgy mint ő sikeresek, átlag feletti életet élnek.
 • Ezeket a mintákat örökíti majd tovább ő is a gyermekének.

Önbizalomhiányos élet

 • Kibújik a felelősség alól.
 • Másokat és a körülményeket okolja a sikertelenségeiért.
 • Folyton csak panaszkodik, tehetetlen, áldozatnak látja és láttatja magát, kevésnek gondolja magát a helyzetének megváltoztatásához.
 • Gyakran szorong, rossz a hangulata, pesszimista, erőtlen.
 • Folyamatosan alulteljesít.
 • Nem szereti a munkáját, sikertelen, alacsony a fizetése.
 • Csak álmodozik, tervezget, de végül soha nem tesz semmit, mert a félelmei irányítják, nem hisz kellőképpen önmagában, hogy neki bármi sikerülhet.
 • Irigykedik, pletykál, nem örül más emberek sikerének.
 • Barátai is ugyanúgy, mint ő, gyávák, félénkek, bátortalanok, panaszkodnak, középszerű életet élnek.
 • Ezeket a káros mintákat örökít tovább a gyermekének.

Olyanok nekem ők, mint a bábjukba beleragadt pillangók. Életfeladatomnak érzem, hogy segítsek ezeknek a gyönyörűséges pillangóknak a világra jönni! 

- Bakó-Szikszai Enikő

fr

Hogyan tudjuk ezt biztosítani a számukra?

Az ÖNBIZALOMBOMBA táborral

 • Ezt a tábort kifejezetten diákoknak hozta létre Enikő. Ez minden eddigi tréningnél mélyebben és célzottabban segít a gyerekeknek abban, hogy felszabadult, önbizalommal teli életet élhessenek.
 • Több mint 14 éves tapasztalatát tette bele ebbe a táborba. Csak olyan letesztelt, kipróbált módszereket alkalmazunk benne, amiben hiszünk és évek óta alkalmazunk.
 • Exkluzivitását az is mutatja, hogy egyedülálló Magyarországon, az itt megszerzett tudást sehol máshol nem tudja elsajátítani a gyermeked.
 • A tábor ideje alatt nem sablon megoldásokat fognak kapni a gyerekek.
 • A program során az önismereti művészetoktatás eszközeit is alkalmazzuk, hiszen a művészetnek is hatalmas transzformatív ereje van. Amikor azt látjuk, hogy képesek vagyunk olyan dolgokat alkotni, amire korábban azt hittük, hogy nem vagyunk rá képesek, az hatalmas erőt és önbizalmat ad. Annak, hogy átéljük a “Bármire képes vagyok” érzését, azért van akkora jelentősége, mert amikor kihívásokkal teli helyzetek elé kerül az életben, ebből a tapasztalatból merítve megtalálja magában a belső erőt, ami ahhoz kell, hogy sikeresen megoldja ezeket a helyzeteket.

fr

Az itt megszerzett tudás által megvalósíthatják a céljaikat, álmaikat és kialakíthatják azt a minőségű életet, amire hivatottak. Olyan eszközöket adunk a kezükbe, amik biztosítják a teljesítményfokozást, a kiváló eredmények elérését. Célunk továbbá a táborunkkal, hogy a gyermekek megtapasztalják az elfogadáson alapuló valahová tartozás élményét, egymás tiszteletén, elfogadásán, támogatásán alapuló közösségek, barátságok kialakulását.

fr

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik

 • a képességeikhez képest alulteljesítenek,
 • folyton elégedetlenek önmagukkal és a teljesítményükkel,
 • sokszor bántják, bírálják önmagukat,
 • szoronganak a teljesítménykényszertől,
 • felvételi előtt állnak,
 • az elért sikereket se élik meg sikerélményként,
 • a legkisebb kritikától is összetörnek,
 • a félelmeik miatt nem mernek cselekedni,
 • bizonytalanok önmagukban és a képességeikben.

fr

Ezt mondták a szülők, akiknek gyermeke részt vett valamelyik Önbizalombomba foglalkozáson:

“Lányunk 11 éves, önbizalmának, magabiztosságának és sikerességének növelésének céljéból jelentkeztünk az Önbizalombomba tréningre. A tanfolyam alatt mindig jól érezte magát, jó hangulatban teltek el a hétvégi kétnapos tréningek.

A megszerzett ismereteket és elsajátított technikákat egyre jobban használja a mindennapok során, melyek eredményei már láthatóak:

Az általános hangulata javult, magabiztosabb lett, az otthoni tanulás is gyorsabban megy.

Szülőként mi is részt vettünk szülői tréningen, amelyek célja ugyanaz, vagyis gyermekünk önbizalmának növelése, a jó szülő-gyermek kommunikáció megvalósítása, mely nagyon fontos gyermekünk jelenlegi életszakaszában. Ezeket az ismereteket szülőként mi is próbáljuk beépíteni a mindennapi családi életbe.

Nagyon köszönjük azt a rengeteg átadott tudásanyagot, mellyel mindezek megvalósíthatók, valamint azt a sok pozitív energiát, melyet az Enikővel eltöltött idő alatt kaptunk, és persze a rengeteg tudást, ismeretet melyeket átadott nekünk.

Mi az Önbizalombomba tréninget nem egy klasszikus értelemben vett tanfolyamként éltük meg , hanem egy 90 napos közös utazásként, mely idő alatt rengeteg önismeretet , magabiztosságot, önbizalmat szereztünk közös erővel gyermekünknek.

Ez csak úgy tudott sikerülni, hogy szülő, gyermek és tréner együtt, rengeteg befektetett energiával és készen a változásokra képesek voltunk kihozni a legtöbbet a cél eléréséből.

Ebben segített nekünk a legjobb szakmai felkészültségével és sok-sok pozitív emberi tulajdonságával Enikő.”

“Az Önbizalombomba tréningre azért jelentkeztünk, mert lányunk sokat szorongott, félt az új helyzetektől, a barátkozástól. Ezek nagyon hátráltatták a mindennapjaiban és az iskolai teljesítményében is.

A tréningen tanult technikáknak köszönhetően felszabadultabb, bátrabb, az osztálytársai felé is már nyitottabb. Elkezdett alkotni, rajzolni is, aminek nagyon örülök, mert szerintem egy kreatív kislány és jót tesz neki.

Enikő személyében megtalálta azt a mentort, akire felnéz, akihez bizalommal bármivel fordulhat, aki segíti őt, biztatja és szeretettel terelgeti.

A szülői tréning rengeteget segített nekem és a férjemnek is abban, hogy jobban tudjunk kommunikálni egymással és a gyermekeinkkel és milyen szülői mintázatokat, nevelési stílust képviselünk és hogyan tudnánk még jobb szülei lenni a gyermekeinknek.

Azoknak ajánlom ezt a tréninget, akik szeretnének jót tenni a gyermekükkel és gyermekükkel együtt szeretnének olyan módszereket tanulni, amik véleményem szerint nagyon fontosak az életben. Várjuk a folytatást!”

“Mi azért jelentkeztünk erre a tréningre, mert szerettük volna lányunkat támogatni olyan tudással, ami a hasznára fog válni az életben. Lányunk jó tanuló, vidám természetű, szereti a művészeteket csak bátortalan volt, ami zavarta. Enikőtől volt lehetősége megtanulni, hogyan tud ezen felülkerekedni és most már magabiztosabb, bátrabb. 

A tréningen tanult módszereket nagyon élvezte, szeret új dolgokat tanulni. Reméljük, hogy lesz folytatás, ez a 90 nap nem volt elég, még többet akarunk 

Azoknak a családoknak ajánlom, akik szeretnének egy különleges utazáson résztvenni és megtapasztalni, hogy gyermekük napról-napra, hétről-hétre egyre jobban ragyog, sikerélményt él át, motivált és tele van energiával.”

“A fiunk 12 éves, egy igazi félénk, bátortalan, visszahúzódó kisfiú volt. Enikőhöz azért vittük el, mert már sok jót hallottunk róla és a módszereiről a barátainktól. Nem csalódtunk. Enikő közvetlensége, nyitottsága, vidámsága minden alkalommal biztosította, hogy a gyerekek jól is érezzék magukat a sok új ismeret tanulása közben.

Az önbizalombomba tréning alatt szemmel látható változáson ment át ő is és mi szülők is.

A legjobban az tetszett a tréningben, hogy együtt, szülő-gyerek vehettünk részt a tréningen. Szerintem ez is az egyik oka a hatalmas változásoknak, mert együtt voltunk benne a folyamatokban, segítettük egymást.

Ilyen tréninget nem találsz sehol máshol, ha szeretnéd megkönnyíteni a saját és a gyermeked életét, gyertek el erre a tréningre, ti sem fogjátok megbánni!”

fr

Ezt mondták a gyerekek, akik részt vettek valamelyik Önbizalombomba foglalkozásunkon:

"Az előbb visszanéztük a füzetemben, hogy miktől féltem 3 hónappal ezelőtt. Megdöbbentem, amikor láttam, hogy mennyi félelmet írtam akkor fel, amitől most már nem is félek. Például felírtam, hogy matekból soha nem kapok majd jó jegyet, nem tudok javítani. Azóta csak jó jegyeket kaptam belőle, javítottam.

Most már tudom, hogy bármit meg tudok tanulni, bármire képes vagyok, amit csak akarok!

Beindultam és egy gépfegyverként kilőttem! :D”

“Nagyon szeretek ide járni, mindig nagyon jó hangulatban telnek az alkalmak. Tetszik, hogy itt önmagam lehetek. Nincs mitől félnem, elfogadnak. A hétvégék ugyan fárasztóak voltak, mert nagyon sok új dolgot tanultunk, de nem bántam, mert sokat segítettek azok a technikák, amiket Enikő tanított.

Sokkal magabiztosabb vagyok, már nem félek a számonkérések előtt, pedig korábban nagyon féltem.

Enikőt nagyon szeretem, mindig nagyon kedves, mellettem áll, bármit meg tudok vele beszélni és mindenben segít. Ilyen tanárokat szeretnék az iskolámba is.”

“Nagyon tetszett az, amikor megtanultunk tanulni, sokkal könnyebben és gyorsabban megy most már a tanulás, nagyon jól jött. Mos már nem ijedek meg a sok tanulástól.

Nagyon tetszettek a gyakorlatok is, biztos, hogy fogom használni őket.

Eléggé szétszórt voltam, de jó, hogy most már meg tudom tervezni a napjaimat és most már nem okoz rossz érzést a sok tanulnivaló.

Tetszett az is, hogy megtanultuk, hogy miért rossz a halogatás, és már nem csinálom, mert az rossz az önbizalmamnak. Korábban sokszor szerettem volna dolgokat, de nem tudtam, hogy csináljam meg, most már ezt is tudom.

Sokkal magabiztosabbnak érzem magam és ez nagyon jó. Ezelőtt voltak félelmeim, például féltem a sötétben, de ez már teljesen elmúlt, nem félek.”

Úgy érzem, hogy 5-ösöket könnyebben kaptam, mint ezelőtt és hosszú ideig emlékszem is, amit tanultam, nem felejtem el hamar. Sokkal jobban tanulok.

Bátrabb is vagyok már, már tudom tartani a szemkontaktust. Az új iskolámban már meg merek szólalni, vannak ott már barátaim is.

Sokat nőtt az önbizalmam, már egyedül mertem bérletet venni, és a hangerőm is már jó, mert az emberek hallják, amit mondok.”

Ezekben a városokban van jelen az alapítvány

fr

Budapest

Győr

Sopron

Veszprém

Székesfehérvár

Keszthely

Nyíregyháza

Kecskemét

Szolnok

Debrecen

Szeged

Ajka

Dunakeszi

Balatonfüred

Szolnok

Debrecen

Dunakeszi

Szeged

Ajka

Balatonfüred

Egy gyermek táboroztatásának a költsége 39.900 Ft.

Ön hány gyermek helyét tudja biztosítani az Önbizalombomba táborunkban?

fr

Támogatóink

fr